Кромпир је једна од најсвестранијих намирница
Добро се слаже са већином намирница, па је савршен додатак бројним јелима. Можете да га припремите у мноштбо облика, а увек ће бити укусан.
С обзиром на то да се углавном пече, поставља се питање да ли кромпир треба да се опере пре припреме?
Укратко, да. Веома је важно опрати кромпир пре саме припреме. Кромпир се налази на листи производа са пестицидима, тако да је посебно важно да се решите свих штетних остатака. То је коренасто поврц́е, што значи да се узгаја под земљом. Из ових разлога, важно је очистити кромпир, чак и ако планирате да га љуштите.
Прочитајте још: Решење за ноћну мору свих ДОМАЋИЦА: Три савета која ће вам помоћи уколико сте купили ГОРКЕ ОРАХЕ
Када једном оперете кромпир, најбоље је да почнете одмах да га припремате, да га не одлажете. То је зато што кромпир који је опран може да постане легло штетних бактерија.
Како очистити кромпир?
Почните тако што ц́ете изабрати добар кромпир који је чврст на додир и нема много промена боје и флеке. За чишц́ење кромпира није потребно много времена, потребна вам је само хладна вода и четка за поврц́е. Ако желите да кора кромпира постана хрскава, обавезно га осушите пешкиром пре него што поченете са припремањем јела.
Кромпир потопите у хладну воду да лакше скинете прљавштину. Пустите да одстоји до 30 минута. Извадите кромпир из воде и истрљајте га четком за поврц́е под хладном текуц́ом водом да бисте уклонили прљавштину.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ