Потпуно другачији начин припреме јела од кромпира
Састојци:
- 5 кромпира, ољуштених и исецканих на колутове
- 200 г маслина
- 5 јаја
- 300 г ренданог качкаваља
- 700 мл млека
- 300 г шунке, исецкане на тракице
- 1 кашичица оригана
- 2 лука, исечена на колутове
- 3 кашике брашна
- 3 кашике путера
- мускатни орашчиц́ по укусу
- 1/2 везе першуна, исецканог
- 1/2 кашичице црног бибера
- со по укусу
Погледајте како се припрема:
Рецепт за кромпир на португалски начин:
Како бисте направили кромпир на португалски начин, прво посолите воду у лонцу и скувајте кромпир. У међувремену у тигању са мало уља пропржите лук и пребаците га у чинију. Након тога отопите путер, па убаците брашно, промешајте па сипајте млеко и нарендајте мало мускатног орашчића. Посолите по укусу.
У ватросталну посуду поређајте колутове куваног кромпира. Преко њих распоредите смесу брашна и млека. Преко тога поспите исецкани першун, па распоредите шунку. Преко ње распоредите пржени лук, а преко њега рендани качкаваљ.
Поређајте по површини исецкане маслине и ставите кувана јаја исечена на колутове. Поспите на крају ориганом. Пеците у рерни на 180 стпени око пола сата. Извадите из рерне и када се мало прохлади уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО