Коцкице леда за сочније пљескавице - шокирани сте, зар не?
Пљескавице су многима омиљени оброк од меса, а да би биле сочне и укусне важно је и како их спремамо. Али није тајна само у зачинима.
Амерички кувaр Грејем Елиот открио је како припрема чувени специјалитет на роштиљу. Мада има оних који пљескавице заливају пивом током печења, овај кулинарски стручњак саветује да то чинимо помоћу коцкица леда.
У сваку ставите коцкицу леда, па на роштиљ!
- Направите пљескавице а затим у сваку ставите коцкицу леда, па их тек онда пеците на роштиљу - истиче Елиот.
Месо ће задржати влажност јер ће се лед лагано топити и пљескавице неће бити суве.
Прочитајте још: Пре 17 година једна ТЕГЛА АЈВАРА у кеси је стигла и до Београда и мама ВЕРИЦИ потпуно променила живот
По његовом мишљењу, то је одличан начин да месо добије фин укус роштиља. Оставите сокове да сами одраде своје.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ