Kockice leda za sočnije pljeskavice - šokirani ste, zar ne?
Pljeskavice su mnogima omiljeni obrok od mesa, a da bi bile sočne i ukusne važno je i kako ih spremamo. Ali nije tajna samo u začinima.
Američki kuvar Grejem Eliot otkrio je kako priprema čuveni specijalitet na roštilju. Mada ima onih koji pljeskavice zalivaju pivom tokom pečenja, ovaj kulinarski stručnjak savetuje da to činimo pomoću kockica leda.
U svaku stavite kockicu leda, pa na roštilj!
- Napravite pljeskavice a zatim u svaku stavite kockicu leda, pa ih tek onda pecite na roštilju - ističe Eliot.
Meso će zadržati vlažnost jer će se led lagano topiti i pljeskavice neće biti suve.
Pročitajte još: Pre 17 godina jedna TEGLA AJVARA u kesi je stigla i do Beograda i mama VERICI potpuno promenila život
Po njegovom mišljenju, to je odličan način da meso dobije fin ukus roštilja. Ostavite sokove da sami odrade svoje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU