Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВА ЛЕСКОВАЧКА ПЉЕСКАВИЦА СЕ ПРАВИ СА ОВА 3 САСТОЈКА И ТРЕБА ДА ИМА ОДРЕЂЕНУ ТЕЖИНУ: А ево какво месо МОРА да буде

Првомајски празници не могу да се замисле без лесковачке пљескавице, направите је по отригиналном рецепту са југа Србије и схватићете зашто је то тако

1713451601_shutterstock_2261649183.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сви кажу да је лесковачки роштиљ најбољи у Србији, а ми вам откривамо како да га направите код куће!

Састојци:

Потребно је јунеће месо, и то од предњих делова, такозвани предњи черек, делови врата, плећке, потплећке, пафлока са додатком одређеног процента лоја, али не било ког лоја, већ бубрежног. Проценат соли је два одсто од укупне количине меса које се припрема.

Припрема:

Меље се прво на крупној шајбни, десетка или дванаестица, па се самлевено месо одлаже најмање од 12 до 24 часа на температури од нуле до четири степена. Затим следи још једно млевење на ситнијој шајбни. Када се самеље и умеси, месо се остави да одстоји око сат времена.

Права лесковачка пљескавица је тежине од 180 до 200 грама и није без лука. Лук је битан јер даје специфичан шмек и укус пљескавици.

Лук није испржен нити испечен, већ само омекшан. Пљескавица се пече шест минута на температури од 160 степени. Раније се пекла и до 12 минута, јер је месо било "силније".

Савет:

Оваква пљескавица се једе углавном са луком и туцаном паприком!

Пријатно!

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas