Млевено месо можете припремити на безброј начина, а свака домаћица има свој трик како да буде што сочније. Додавање свињске масти у смесу је једноставан и ефикасан начин да ваша јела буду мекша и укуснија.
Млевено месо можете припремити на безброј начина, а свака домаћица има свој трик како да буде што сочније. Било да правите ћуфте, фаширане шницле или било које друго јело од млевеног меса, сочност је кључна за постизање савршеног укуса.
Свињска маст тајни састојак!
Додавање свињске масти у млевено месо може драстично побољшати квалитет и укус јела. Свињска маст не само да даје сочност, већ и посебну арому.
Најбоље је користити свежу маст коју скидате са меса које ћете пећи или пржити. Ову маст можете чувати у замрзивачу док вам не затреба. Када дође време за употребу, маст се прво самеље и затим додаје у смесу за млевено месо.
Свежа свињска маст може се добити једноставно - само одвојите масне делове са свињског меса и чувајте их у кеси у замрзивачу. Када желите да је употребите, извадите маст, самељите је и додајте у млевено месо. Ако немате свежу маст, можете користити и куповну маст, као што је она која се користи за кување. Иако можда нема потпуно исти ефекат као свежа, и даље ће значајно побољшати укус ваших јела.
Овај трик не само да је користан за јела од свињског меса, већ може бити примењен и код припреме рибљих котлета. Додавање масти у рибље месо чини да котлети буду сочни и пуни укуса, баш као и код свињског меса.
Свињска маст је била омиљени додатак у кухињи наших бака, а сада се враћа на велика врата захваљујући својој способности да побољша укус и текстуру млевеног меса. Поред тога, маст је економична и лако доступна, што је чини идеалним додатком за ваша јела.
Зато, следећи пут када будете правили ћуфте, фаширане шницле или рибље котлете, не заборавите овај једноставан трик са свињском масти. Ваша јела ће бити сочнија, укуснија и сви ће тражити рецепт!
Информер
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ