Млевено месо на азијски начин сервира се на листовима зелене салате и може бити и предјело.
Oglas
Састојци:
- 550 г млевене свињетине
- 1 мања тиквица, исецкана на коцкице
- 230 г кестена из конзерве, оцеђеног и исецканог
- ½ лука, исеченог на коцкице
- 120 г исецкане шаргарепе
- 2 кашике сусамовог уља
- 80 мл сојиног соса
- 1 кашика ситно насецканог белог лука
- ½ кашичице ситно насецканог ђумбира
- ¼ кашичице туцане паприке
- исецкан влашац, за украс
- 1 главица салате, за сервирање
Рецепт за млевено месо на азијски начин:
За млевено месо на азијски начин помешајте соја сос, бели лук, ђумбир, туцану црвену паприку, па оставите на страну. Сипајте уље у тигањ на средњој ватри. Убаците свињетину и пржите, ломец́и кашиком или лопатицом око 5 минута.
Додајте тиквице, кестен, лук и шаргарепу. Пржите око 5-7 минута док поврц́е не омекша. Умешајте сос. Смањите топлоту и пржите 5-10 минута. Сервирајте у "чашама" зелене салате и по жељи украсите влашцем.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas