У кухињи би највише пажње требало да посветимо чишћењу судопере.
Приликом припреме хране је незаобилазна, па ту неретко заврше разне бактере.
Судоперу би требало да очистимо свеки пут након коришћења, посебно уколико рукујемо месом.
Уз редовно свакодневно чишћење које не одузима пуно времена, судопера ће увек сијати и изгледати чисто.
Шта вам је потребно:
- Течност за прање посуђа
- Сода бикарбона
- Дестиловано бело сирће
- маслиново уље
Прочитајте још: Како скувати меко, али не течно јаје? Тајна је у бројању!
Поступак
Испирање
Након припреме хране, испирања или прања посуђа, добро исперите судоперу врућом водом.
Брзо очистите
Ставите пар капи течности за прање посуђа на влажни сунђер. Обришите судоперу и околне делове до којих могу доћи бактерије.
Прочитајте још: Ово је храна коју пре јела ОБАВЕЗНО морате опрати
Осушите крпом
Један од начина да судопер изгледа сјајно и да спречи појаву водених тачкица је темељно сушење судопера након сваког чишћења. Користите крпу од микрофибера јер не оставља длачице, добро упија воду и брзо се суши.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ