U kuhinji bi najviše pažnje trebalo da posvetimo čišćenju sudopere.
Prilikom pripreme hrane je nezaobilazna, pa tu neretko završe razne baktere.
Sudoperu bi trebalo da očistimo sveki put nakon korišćenja, posebno ukoliko rukujemo mesom.
Uz redovno svakodnevno čišćenje koje ne oduzima puno vremena, sudopera će uvek sijati i izgledati čisto.
Šta vam je potrebno:
- Tečnost za pranje posuđa
- Soda bikarbona
- Destilovano belo sirće
- maslinovo ulje
Pročitajte još: Kako skuvati meko, ali ne tečno jaje? Tajna je u brojanju!
Postupak
Ispiranje
Nakon pripreme hrane, ispiranja ili pranja posuđa, dobro isperite sudoperu vrućom vodom.
Brzo očistite
Stavite par kapi tečnosti za pranje posuđa na vlažni sunđer. Obrišite sudoperu i okolne delove do kojih mogu doći bakterije.
Pročitajte još: Ovo je hrana koju pre jela OBAVEZNO morate oprati
Osušite krpom
Jedan od načina da sudoper izgleda sjajno i da spreči pojavu vodenih tačkica je temeljno sušenje sudopera nakon svakog čišćenja. Koristite krpu od mikrofibera jer ne ostavlja dlačice, dobro upija vodu i brzo se suši.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU