Ако не водимо рачуна, могу бити јако штетне по наш организам
Печурке су осетљиве намирнице и лако подлежу брзом лврењу. Ако не водите рачуна, могу се покварити и тада постају штетне по наше здравље.
Печурке у фрижидеру могу стајати неколико дана и то само ако су ускладиштене на природан начин. Потребно је прво да их ставите у папирну кесу, а потом у већу пластучну кесу коју морате пробушити на неколико места. Тако осигуравате да постоји доток ваздуха.
Прочитајте још: Спремите најукуснији печени кромпир: Једноставан савет кувара
Пре стављања у фрижидер, никако их не перете јер то може само убрзати њихово кварење. Иако ће хладан ваздух да продужи њихову свежину, не треба да ризикујете и да их држите дуже од 2-3 дана.
Како печурке лакше упијају јаче ароме, није препоручљиво да их држите поред намирница које имају интензиван мирис. Чим приметите и најмањи знак да су кренуле да труле и да се кваре, баците их.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ