Ускршња јаја би требало да поједемо у овом временском року
Од данашњег дана, дана Ускрса, крећемо да, према традицији, једемо ускршња јаја до уторка. Међутим, вероватно ће вам остати још нека количина и након дана празновања, па се поставља питања до када кувана јаја могу да стоје и безбедно се поједу?
Колико дуго кувана јаја могу да се једу?
Као и код сирових јаја, тврдо кувана јаја трају најдуже у фрижидеру. Остац́е укусна око недељу дана од кувања, када се правилно чувају. Огуљена јаја треба да се једу истог дана.
Прочитајте још: Како су различити облици ПАСТЕ добили своје ИМЕ? Најпознатија врста добила је назив по КАНАПУ! (ФОТО)
Како чувати кувана јаја у фрижидеру?
Оставите тврдо кувана јаја на собној температури (око 10-15 минута), а затим их ставите у фрижидер. Ако ставите врућа јаја, одмах након кувања у фрижидер, неће да имају довољно ваздуха који циркулише око њих. То би могло да загреје оближњу храну у фрижидеру и да доведе до кварења других ствари.
Кувана јаја на собној температури
На собој температури не би требало да их држите дуже од два сата. То је зато што је то температурни опсег где опасне бактерије најбрже расту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ