Овај чудесно једноставан рецепт за торту од лимуна је супер брз за припрему и савршен је за спремање са децом
Oglas
По овом рецепту се прави векна од лимуна, али ако желите да направите торту са лимуном у другачијем облику, испробајте наш калкулатор за колаче.
Састојци
- 225г несланог путера, омекшаног, плус додатак за подмазивање
- 225г шећера
- 4 јаја
- 225г брашна за самоподизање
- 1 лимун, кора и сок без воска
- 85г шећера у праху
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији
Метод
- Загрејте рерну на 180ц/160ц.
- Подмажите калуп за векне са мало путера и обложите папиром за печење.
- Преостали путер и шећер убаците у процесор за храну и миксајте неколико секунди. Додајте јаја једно по једно, мешајући након сваког додавања.
- Додајте брашно и лимунову корицу и мешајте док не постане глатка.
- Сипајте тесто у обложен калуп за печење, поравнајте горњи део задњом страном кашике и пеците 50–55 минута.
- У међувремену, помешајте лимунов сок и шећер у праху. Када се колач мало охлади, направите рупе на врху помоћу ражњић штапића, штапића за јело или парчета сирових шпагета.
- Прелијте глазуром, оставите неколико минута и послужите.
- По избору можете посути и украсне, јестиве мрвице, није обавезно.
БОНУС ВИДЕО:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas