Да ли сте скоро спремали кокице у шерпи?
Главни проблеми који се јављају код припреме кокица у шерпи су загорелост, па често одустанемо од припрме, међутим, овај проблем може лако да се реши.
Узмите лонац са дебљим дном како не би загореле.У лонцу од рецимо 3 л загрејте 3 кашике уља.
Када се уље загреје, убаците неколико зрна кукуруза кокичара и покријте га поклопцем. Када ове прве кокице пукну, извадите их и додајте остатак кукуруза у количини којом ћете у једном слоју моћи да прекријете дно лонца. Важно је да тада лонац склоните са ватре и бројите до 30, а затим га вратите на ринглу. Тако ће сва зрна моћи да пукну у истом тренутку.
Прочитајте још: Шта је ЦРНИ ПИРИНАЧ? Како се спрема некадашња привилегија краљева?
Током спремања кокица шерпу би требало тресете и повремено одшкринете поклопац како би пара изашла и кокице остале хрскаве. Када се пуцкетања прореде, угасите ринглу и кокице одмах пребаците у чинију.
Пријатно!