Савети за најукусније кокице које можете да направите за лепо вече са пријатељима.
Да бисте добили врхунске кокице потребно је:
Шерпа са дебелим дном
Немојте да користите посуђе са тањим дном, температура неће да буде равномерно распоређена. Део кокица ће да буде загорео, а део неискокан.
Пржење на средњој температури
На високој температури кокуруз кокичар може лако да загори, зато боље користите средњу температуру.
Два зрна
Убаците два искокана зрна кукуруза, па ако се равномерно искокају, склоните шерпу са рингле, додајте остатак зрнаца и сачекајте минут пре враћања на ватру. Овим триком ћете да постигнете равномерно кокање.
Отклапање шерпе
Отклапањем шерпе спречићете упаравање искоканих зрна и добићете оптималну хрскавост.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ