Постоје решења.
Готово свакодневно је при припремању оброка потребно да нешто одмрзавамо јер обично купимо унпаред, па нам то стоји у фрижидеру.
Месо
Ако сте прехотног дана заборавили да извадите месо из замрзивача постоји брзо решење. У посуду сипајте хладну воду и у њу потопите добро затворену кесу меса. За мање од сат времена биће одмрзнуто и спремно за печење. Да бисте убудуће то још брже чинили, пре замрзавања месо исеците.Исти начин одмрзавања важи и за рибу.
Прочитајте још: Уз помоћ ова ТРИ НАЧИНА проверите јесу ли јаја свежа
Поврће
Најбоље је да смрзнуто поврће кувате у посудама за кување на пари или да га ставите у слану кипућу воду. Немојте да га прекувате, да би задржало боју, хранљиве састојке, укус и мирис.
Прочитајте још: Нисте ни знали, али ево како још можете да употребите МАСЛИНОВО УЉЕ у кући?
Воће
Воће углавном губи пуну структуру и укус када се одмрзава, али најмање ако се стави у цедиљку на собној температури и пусти лагано да се топи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ