Важно је колико дуго ће месо бити на собној температури
Чим извади месо из замрзивача, скоро свако оставља на кухињском пулту како би се брже одмрзло. Али, како не би дошло до прекомерног размножавања бактрија важно је да имате неколико ствари на уму.
Никако не би требало месо да остављае дуже од 2-3 сата на собној температури. Рецимо, када се месо остави један дан на кухињској површини, може достићи температуру већу од 4 степена, што изазива огроман раст бактерија.
Поред тога, опција одмрзавања топлом водом није добра. Површински слој меса се брже одмрзава и улази у процес кувања под млазом вреле воде. Зато је хладнија вода бољи начин одмрзавања.
Још бољи начин је остављање меса у фружидеру да се одмрзне, уколико не журите. Потребно је да одстоји око 24х у фрижидеру, након чега постаје спремно за припрему.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ