Неколико савета за кување јаја без пуцања.
Oglas
Бојење и украшавање јаја за највећи хришћански празник Васкрс пођеднако је забавно и за старије и за млађе.
Међутим, могуће је нежељено пуцање приликом кувања, што онемогућава да направимо жељене украсе.
Како се то може спречити?
Доносимо неколико корисних савета који могу бити од помоћи.
- Пре свега, битно је да вода не ври прејако и да јаја имају довољно места за кретање у шерпи. Тако се неће сударати и оштетити. Неки чак полако мешају воду док не проври, затим пусте да се јаја кувају неколико минута, па искључе ватру и оставе их у тој води још пола сата.
Кашика сирћета може да помогне.
Прочитајте још: Фарбањем јаја офарбали сте и РУКЕ? Два састојка из кухиње СКИДАЈУ флеке! (РЕЦЕПТ)
- Осим температуре воде и јаја, сигурно сте чули за савет да ће кашика сирћета спречити љуску да пукне. Такође, исту моћ има и со. Неће шкодити ни ако ставите обоје.
Иако су данас врло популарна бела јаја, на којима боје увек лепше изгледају, треба знати да је њихова љуска много тања, па могу брже пући током кувања.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas