Nekoliko saveta za kuvanje jaja bez pucanja.
Oglas
Bojenje i ukrašavanje jaja za najveći hrišćanski praznik Vaskrs pođednako je zabavno i za starije i za mlađe.
Međutim, moguće je neželjeno pucanje prilikom kuvanja, što onemogućava da napravimo željene ukrase.
Kako se to može sprečiti?
Donosimo nekoliko korisnih saveta koji mogu biti od pomoći.
- Pre svega, bitno je da voda ne vri prejako i da jaja imaju dovoljno mesta za kretanje u šerpi. Tako se neće sudarati i oštetiti. Neki čak polako mešaju vodu dok ne provri, zatim puste da se jaja kuvaju nekoliko minuta, pa isključe vatru i ostave ih u toj vodi još pola sata.
Kašika sirćeta može da pomogne.
Pročitajte još: Farbanjem jaja ofarbali ste i RUKE? Dva sastojka iz kuhinje SKIDAJU fleke! (RECEPT)
- Osim temperature vode i jaja, sigurno ste čuli za savet da će kašika sirćeta sprečiti ljusku da pukne. Takođe, istu moć ima i so. Neće škoditi ni ako stavite oboje.
Iako su danas vrlo popularna bela jaja, na kojima boje uvek lepše izgledaju, treba znati da je njihova ljuska mnogo tanja, pa mogu brže pući tokom kuvanja.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas