Спанаћ је при врху листе намирница које не треба да подгревамо, а које су остале?

Постоје намирнице које нису намењене да се чувају и подгревају, тако да би требало да када их спремамо рачунамо на то да их поједемо одмах по завршетку прирпеме.
Различити су разлози због којих их не треба да их одлажемо у фрижидер.
Коју храну не треба подгревати?
Рижото
Било која врста соса на бази креме може брзо да се поквари у фрижидеру, конзистенција постаје „лепљива“, а бактерије се накупљају.
Пржена храна
Храна која је пржена у уљу након времена проведеног у фрижидеру добија нову текстуру, постаће сува, па је треба избегавати као накнадно јело.
Печурке
Печуркама је због великог присуства протеина рок трајања након спремања ограничен. Брзо се кваре, па их не треба чувати дуже од 24 часа.
Спанаћ и целер
Спадају у једно од најздравијих поврћа, али и опасних за подгревање. Када спанаћ одстоји количина нитрата се повећава, а они се у куваном спанаћу претварају у нитрите. У организму се спајају с аминима и стварају високо опасне спојеве које називамо нитрозоаминима. Дакле, спанаћ једемо одмах када га и спремимо.