Да ли сте икада пробали укисељени црвени лук?
Његова припрема не захтева много времена јер је луку потребно свега сат времена да се укисели. Резултат је фантастичан па не чуди да многи ресторани користе управо укисељени црвени лук као тајни зачин како би побољшали укус разним јелима.
Прочитајте још: ПАПРИКЕ НА ТРИ НАЧИНА: Домаћи РЕЦЕПТИ за зимницу - брзо и једноставно!
Рецепт за укисељени црвени лук
Састојци:
- 2 црвена лука
- 1 шоља јабуковог сирћета
- 1 шоља воде
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица хималајске соли
- 1 чен белог лука, изгњечен
- 1 кашичица бибера у зрну, опционо
Упутство за припрему:
Припремите стаклену теглу средње величине. Ставите пар зрна црног бибера. Исеците црвени лук на полумесеце и распоредите га у теглу. Изгњечите бели лук.
У шерпи загрејте сирће, воду, шећер, бели лук и со. Мешајте док се шећер и со не отопе, отприлике око 1 минут.
Оставите добијену течност да се охлади, па је прелијте преко црвеног лука. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер.
Кисели лук биће спреман за јело након што омекша и поприми јарко ружичасту боју. Уколико је лук танко сечен, потребно је да одстоји око 1 сат, а уколико је дебље сечен, потребно је да одстоји преко ноћи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК