Da li ste ikada probali ukiseljeni crveni luk?
NJegova priprema ne zahteva mnogo vremena jer je luku potrebno svega sat vremena da se ukiseli. Rezultat je fantastičan pa ne čudi da mnogi restorani koriste upravo ukiseljeni crveni luk kao tajni začin kako bi poboljšali ukus raznim jelima.
Pročitajte još: PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!
Recept za ukiseljeni crveni luk
Sastojci:
- 2 crvena luka
- 1 šolja jabukovog sirćeta
- 1 šolja vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica himalajske soli
- 1 čen belog luka, izgnječen
- 1 kašičica bibera u zrnu, opciono
Uputstvo za pripremu:
Pripremite staklenu teglu srednje veličine. Stavite par zrna crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u teglu. Izgnječite beli luk.
U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer, beli luk i so. Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut.
Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK