Наша данашња идеја за укуса ручак
Oglas
Потребно је:
- 500 г јунећих шницли
- 2 главице црног лука
- 2 паприке (свеже или смрзнуте)
- 2 шаргарепе
- 100 мл парадајза из флаше
- 1 кашичица млевене паприке
- 1 кашичица зачина за месо
- мало ђумбира
- 1 пуна кашичица кукурузног скроба
- млевени бибер и со
- оригано
Припрема:
Месо посолити, додати зачин за месо, млевени бибер, мало црвеле млевене паприке, бели лук, ђумбир у праху, мало уља и измешати и увити.
Лук, паприку и шаргарепу сецкати и динстати на уљу, па додати месо и мало воде Повремено окренути. Пред крај додати и парадајз. Кувано месо извадити, а поврће измиксати, Вратити у тигањ месо.
Додати још мало млевеног бибера и посолити по жељи и у чинију сипати 200 мл воде, размутити густин и убацити и измешати. Мало прокувати. На крају додати оригано, сецкан бели лук и першунов лист.
Уз месо иде пире кромпир или кувани пиринач. Пријатан ручак!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas