Овим тортицама можете обрадовати вољену особу.
Инспирацију смо пронашли код Куварице_мање_збори.
За кору је потребно:
- 4 јаја
- 170 гр шећера
- 4 кашике хладне воде
- 100 гр густина
- 100 гр брашна
- 2 кашике какаа
- 1 прашак за пециво
- 50 гр млевених ораха
Прочитајте још: ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Старинска колач торта наших бака (ФОТО/ВИДЕО)
Фил;
- 5дцл млека
- 1 пудинг чоколада
- 2 кашике густина
- 100 гр чоколаде
- 125 гр маргарина
- 8 кашика шећера
За премаз;
- 100 гр чоколаде
- Мало ораха
Припрема;
Улупате беланца пенасто са сећером па постепено убаците зуманца, брашно, густин, какао и прашак за пециво, воду, орах. Све лагано сјединити и сипати у плех. Кору пеците на 180 степени око 25 мин.
Прочитајте још: Рецепт који се највише тражи на интернету: Данас припремамо ЛАЗАЊЕ (ФОТО/ВИДЕО)
Пудинг и густин умутити у мало млека, а преостало млеко оставите да проври. Потом размућени пудинг додате у млеко које је проврило и скувате пудинг .Кад се згусне, врућем пудингу додајте изломљену чоколаду. Готов пудинг скинете са ватре и оставите да се охлади. Маргарин пенасто умутите са шећером и додате охлађени фил.
Готову охлађену кору можете пресећи на пола уздузно и тако добићете две коре које можете филовати. Можете је такође пећи у округлом или четвртастом плеху.
Прочитајте још: Качамак њоке као најбољи гурмански деликатес (ФОТО/ВИДЕО)
Готову торту украсите по жељи. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ