Посни десерт одушевиће и оне избирљиве
За кору
200 мл уља
1,5 чаша воде
450 г брашна
320 г шећера
1 кашичица соде бикарбоне
1 кашичица ванилин шећера
За фил
1 посни маргарин
200 мл биљне слатке павлаке
6 кашика шећера у праху
1 кашичица какао праха
3 капи рума
За сируп
300 г шећера
300 мл воде
2 кашичице инстант кафе
100 мл рума
За глазуру
250 г чоколаде за кување
1 кашика шећера
4 кашике воде
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте воду, уље, соду бикарбону, шећер и ванилин шећер, па сипајте брашно и умутите. У плех обложен папиром за печење преручите смесу. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађену кору поделите на 2 дела. Засебно пенасто умутите маргарин собне температуре па додајте биљну слатку павлаку. Умутите све да се састојци добро сједине. Додајте какао, рум и какао прах па миксером сједините. Отопите шећер са водом, па додајте кафу и промешајте. Прохлађеном сирупу додајте рум. У калуп ставите кору па је прелијте сирупом и потом, премажите припремљеним филом. Поновите поступак и са другом кором. Помешајте воду и шећер па додајте чоколаду и кувајте, уз непрестано мешање, на умереној температури. Колач прелијте чоколадном глазуром па поспите какао прахом. Оставите у фрижидеру да се прохлади и стегне.
Уживајте!
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО