Идеално за дане Великог Ускршњег поста.
![1712315426_shutterstock_1739565074.jpg](/cache/images/6/f/0/d/a/6f0da5b7750996e9fd9d03446b52d9e5315f59ef.jpg)
Уколико волите пиринач ова идеја за ручак ће вам се свидети.
Потребно је
500 г шампињона
300 г пиринча
200 г биљног качкаваља
150 г црвеног лука
1 дл уља
1 дл белог вина
мало соли
1 кашика сувог биљног зачина
1 кашичица млевеног бибера
першунов лист
Припрема
Исецкајте ситно црни лук, па га га мало пропржите на уљу, налијте вино и динстајте. Кад проври, додајте сечене печурке и динстајте док не постану мекане. Посолите, побиберите, додајте мешавину зачина и склоните са рингле. У шерпу сипајте две литре воде и у њу додате коцку за супу. Када вода прокува, додајте пиринач. Од момента кад прокува пиринач кувајте 15 минута на умереној температури, уз повремено лагано мешање. Затим скините са ватре, поклопите и оставите три минута. Оцедите на цедиљки два минута, па печуркама додајте пола пиринча преко њега пола наренданог биљног качкаваља, па другу половину пиринча и качкаваља. Лагано промешајте све. На крају, поспите ренданим биљним качкаваљем и уситњеним першуном.