На оваквом оброку би вам позавидели и Италијани
Шафран рижото (Рисотто алла Миланесе) вероватно је један од најпопуларнијих рецепата за рижото. Кремаст и укусан, спада у једно од традиционалних италијанских јела.
Састојци:
600 мл пилећег бујона
15 нити шафрана
4 кашике путера
2 кашике маслиновог уља
2 шоље пиринча
пола шоље белог вина
1 црни лук
50 г пармезана
Припрема:
У пола шоље врућег бујона додајте шафран и оставите са стране. Остатак бујона одржавајте топлим на лаганој температури.
У дубљем тигању пропржите лук на две кашике путера и маслиновом уљу док не застакли. У тигањ додајте пиринач и све добро промешајте, па налијте са вином и кувајте док сва течност не испари. Додајте супу са шафраном, и кувајте све око два минута уз константно мешање.
Постепено доливајте остатак бујона и кувајте док пиринач не омекне, али водите рачуна да се не раскува, отприлике око 15 минута. Склоните тигањ са рингле, па додајте преостале две кашике путера и пармезан, и служите док је још топао.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ