Када је пиринач скуван - питање је које мучи многе домаћице, а стручњаци имају одговор.
Ништа лакше од кувања пиринча. Тако се бар чини. Али на крају се увек питамо да ли смо га прекували или је још "жив". Зато није на одмет да применимо следећи савет како нам се не би залепио нити остао нескуван.
Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа
Пре кувања, важно је да пиринач добро исперемо хладном водом, и то неколико пута, док пиринчана вода не буде бистра. Затим га ставимо да се кува на лаганој ватри у шерпи са затвореним поклопцем. Када прокључа, промешамо га једном да се не би залепио за дно шерпе.
И то је све што се мешања тиче, а затим га оставимо да се кува још пет минута и скидамо га са рингле.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ