Приближава се Бадње вече, а у току је и Божићни пост, па ако желите да обогатите вашу трпезу преукусним јелом наш предлог је риба из рерне
Једноставно се прави, можемо да кажемо да је најтежи посао да се очисти, а ни то није много компликовано. Можете да користити и морску и речну, а прелив који иде на крају даје потпуно другачији укус. Свима ће се свидети, а служите са кромпир салатом или бареним поврћем.
Састојци:
- риба по жељи
- бели лук
- лимун
- першун
- мирођија
За прелив:
- путер
- бели лук
- мирођија
Прочитајте још: ЗДРАВЕ ПАЛАЧИНКЕ: Од само 2 састојка направите посластицу или цео доручак (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Рибу очистите изнутра и споља, али не скидајте главу и реп. Засеците је са обе стране на три места. Унутра је напуните крупније сецканим белим луком, лимуном, мирођијом и першуном. Завежите је кухињским концем и ставите на плех. Прелијте маслиновим уљем, посолите и побиберите, па лепо утрљајте. Окрените на другу страну и поновите поступак. Пеците 20 минута на 200°Ц. Оставите да одмори 5 минута. У шерпи истопите путер и додајте ситно сецкани бели лук. После 5-10 минута склоните са шпорета и додајте сецкану мирођију. Промешајте. Скините конац и богато прелијте рибу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ