Ови дивни француски макаронси са јагодама пуњени су светлим и кремастим кремом од јагода и беле чоколаде
Француски макарони са јагодама су нежни, сендвич колачићи пуњени светлим путер кремом са укусом јагоде. Изненадите ваше најмилије са овом софистицираном посластицом.
Прочитајте још: Направите сами ПУТЕР ОД КИКИРИКИЈА: Једноставно се прави, а потребан вам је само један састојак
Шта је француски макарон?
Макарони представљају прелеп декоративни додатак послужавнику за колаче за празнике. Имају само неколико састојака и природно су без глутена, што значи да њихов успех зависи од тога како изводите технику. Потребно је мало вежбе да савладате уметност прављења макора, а када то урадите могућности укуса су бескрајне.
Састојци:
- 3 беланца (минимално 3 сата нека буду на собној температури)
- 100 г млевених бадема (бадеме обавезно уситнити)
- 220 г шећера у праху
- 50 г кристал шећера
- 2 прстохвата соли
- прехрамбена боја – црвена
Крема од бијеле чоколаде и јагода
- 50 г бијеле чоколаде
- 150 мл павлаке за шлаг
- 1 кесица желатина
- 350 г јагода
- 3 кашичице шећера
- 1 кесица лимун шећера
Припрема:
За почетак направите крему пошто се мора хладити. На лаганој ватри или у микроталасној загрејте павлаку за шлаг до врења. Врелу павлаку прелијте преко изломљене беле чоколаде, поклопите и оставите 10 минута. Након 10 минута промешајте. Припремите желатин по упутствима са паковања.. Додајте и желатин у смесу.
Јагоде нарежите и ставите у посуду за кување. Додајте им 1 кесицу лимун шећера и 3 кашичице кристал шећера. Кувајте на лаганој ватри јагоде 30 минута. Редуциране јагоде пребаците у посуду и пустите да се прохладе на собној температури бар 10 минута. Прохлађене јагоде додајте смеси од беле чоколаде и миксером сједините. Ако не желите да вам се виде комадићи јагоде, слободно можете промешати са штапним миксером.
Крему ставите у фрижидер да се хлади минимално 3 сата. За почетак, припремите посуде за печење. Ставите папир за печење и пазите да буде раван. Узмите малу чашицу за жестину, умочите руб у какао и тако оцртајте круг. Битно је оставити барем три прста размака са сваке стране.
У посуди помешајте мевене бадеме и шећер у праху и 1 прстохват соли. У млинцу за каву уситните састојке док не добијете фину, брашнасту смесу. У миксер ставите беланца собне температуре и 1 прстохват соли. Посуда у којом ћете миксовати беланца мора бити чиста у потпуности, а беланца собне температуре ће се боље израдити. Постепено додајте кристал шећер и миксујте док не добијете чврсте врхове. Додајте прехрамбену боју до жељеног интензитета. Промешајте миксером да се сједини боја.
Суве састојке – бадеме, шећер и со постепено додајте три пута. Суве састојке пажљиво ручно умешајте у беланца, мешајући у смеру казаљке на сату. Смесу пребаците у посластичарску кесицу, напуните до врха и одрежите врх. Пар пута лупите посудом за печење о радну површину како бисте истерали вишак ваздуха.
Онда иде сушење. Сушење може трајати од 30 минута па све до 2 сата. Макоронси су суви и спремни за печење када можете без проблема додирнути површину и она је стврднута. Макаронсе печете 17 минута на 150 степени. Када су печени, извадите их из пећнице и пустите прво да се прохладе на собној температури, затим их извадите на жицу за хлађење и пустите да се у потпуности охладе. Крему од беле чоколаде и јагода пребаците у посластичарску врећицу. У средину макаронса ставите мало креме, па преклопите другим кексом и лагано притисните. Чувајте у затвореној посуди, на хладном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ