Крем Бруле звучи отмено, а тако и изгледа. Међутим, није га тако компликовано направити као што се чини
Овај класични печени дезерт са кремом има препознатљив прелив од загорелог шећера, што чини ово јело додатно атрактивним и репрезентативним.
Прочитајте још: Да ли сте чули за СОМЛОИ ГАЛУШКУ! Овај традиционални мађарски слаткиш освојиће ваша непца!
Састојци:
500мл пуномасне слатке павлаке
5 жуманаца
1 штапић ваниле
100г ситног кристал шећера
100г смеђег шећера
Биће вам потребан бренер, за топљење смеђег шећера на крају, пре сервирања.
Припрема:
Преполовите штапић ваниле по дужини, уклоните семенке и ставите у посуду са павлаком на умерену температуру да смеса проври. Склоните с рингле и оставите 1х. Жуманца и кристал шећер мутите миксером на највећој брзини док смеса не постане светла и кремаста. У смесу додајте павлаку и промешајте дрвеном варјачом.
Затим процедите кроз густу цедиљку у мању посуду. Загрејте рерну на 150Ц. Подмажите 6 ватросталних чинијица запремине 125мл. Сипајте крем у њих. Ставите их у плех и у њега сипајте врелу воду до половине чинијица. Пеците 35-45мин, док се крем не стегне, али да у средини остане мекан. Извадите чинијице из плеха и оставите их да се хладе на собној температури око 1х. Покријте их и хладите у фризидеру најмање 4х.
Непосредно пре послуживања крем равномерно поспите смеђим сецером, чинијице ставите у плех са леденом водом. Узмите бренер и "спалите" горњи слој шећера, али водите рачуна да само мало побраони и постане хрскав, не дозволите да изгори. И ваш француски колач је готов! Украсите горе по жељи - да ли воћем или ванилом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ