Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бакина кухиња

Рецепт за МУСАКУ који успева свима: Уживајте у гурманском ручку

Да ли сте до сада спремали овакву мусаку?

1715584213_20240512_115221.jpg
Фото: Бакина кухиња
Oglas

Потребно је:

  • 250 г млевеног меса
  • 50 г суве сланине, димљене
  • 4 јаја
  • 1 празилук
  • 4 чена белог лука
  • 2 тиквице
  • со, бибер, уље, алева паприка
  • 4-5 кашика брашна
  • 100 г презли
  • 2 шаргарепе
  • 1 павлака 200 г
  • мало качкаваља
  • мало млека
  • млевена паприка
  • млевени бибер
  • по жељи туцана паприка

Припрема:

Тиквицу очистити, па посолити да омекне, па је оцедити као и шаргарепу коју исечете на листиће. Ако сте мало више посолили можете испрати. Празилук исећи на колутове, па пропржити и додати на коцкице суву сланину и млевено месо. 

Пржити, па додати млевену паприку, млевени бибер, суви зачин.  На фолију ставите брашно и презле. Умутитие 2 јајја. Плех подмажите уљем. Листове тиквице провући кроз брашно, јаја и презле и ређати у плех.

Тако урадити и са листовима шаргарепе. У средину истрести пржено месо и покрити са тиквица које такође провлачите кроз брашно, јаја и презле. У чинију разбите два јаја, додајте павлаку и мало млека. Измешати жицом, прелити и протрести да падну са стране у дни.

Одозго нарендајте качкаваљ, па пећи у рерни на 200 степени Ц око 40, 50 минута да лепо порумени. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas