Да ли сте до сада спремали овакву мусаку?
Потребно је:
- 250 г млевеног меса
- 50 г суве сланине, димљене
- 4 јаја
- 1 празилук
- 4 чена белог лука
- 2 тиквице
- со, бибер, уље, алева паприка
- 4-5 кашика брашна
- 100 г презли
- 2 шаргарепе
- 1 павлака 200 г
- мало качкаваља
- мало млека
- млевена паприка
- млевени бибер
- по жељи туцана паприка
Припрема:
Тиквицу очистити, па посолити да омекне, па је оцедити као и шаргарепу коју исечете на листиће. Ако сте мало више посолили можете испрати. Празилук исећи на колутове, па пропржити и додати на коцкице суву сланину и млевено месо.
Пржити, па додати млевену паприку, млевени бибер, суви зачин. На фолију ставите брашно и презле. Умутитие 2 јајја. Плех подмажите уљем. Листове тиквице провући кроз брашно, јаја и презле и ређати у плех.
Тако урадити и са листовима шаргарепе. У средину истрести пржено месо и покрити са тиквица које такође провлачите кроз брашно, јаја и презле. У чинију разбите два јаја, додајте павлаку и мало млека. Измешати жицом, прелити и протрести да падну са стране у дни.
Одозго нарендајте качкаваљ, па пећи у рерни на 200 степени Ц око 40, 50 минута да лепо порумени. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ