Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Recept za MUSAKU koji uspeva svima: Uživajte u gurmanskom ručku

Da li ste do sada spremali ovakvu musaku?

1715584213_20240512_115221.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 50 g suve slanine, dimljene
  • 4 jaja
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 2 tikvice
  • so, biber, ulje, aleva paprika
  • 4-5 kašika brašna
  • 100 g prezli
  • 2 šargarepe
  • 1 pavlaka 200 g
  • malo kačkavalja
  • malo mleka
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • po želji tucana paprika

Priprema:

Tikvicu očistiti, pa posoliti da omekne, pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove, pa propržiti i dodati na kockice suvu slaninu i mleveno meso. 

Pržiti, pa dodati mlevenu papriku, mleveni biber, suvi začin.  Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie 2 jajja. Pleh podmažite uljem. Listove tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle i ređati u pleh.

Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takođe provlačite kroz brašno, jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja, dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom, preliti i protresti da padnu sa strane u dni.

Odozgo narendajte kačkavalj, pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 40, 50 minuta da lepo porumeni. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas