Лако се прави и успева свима. Пробајте да направите домаће пециво
Пециво дедин брк је добило назив због специфичног облика. Укус ће вас одушевити и пециво је одлично за ручак или вечеру.
Састојци:
За тесто :
- 500г брашна,
- 2 јаја,
- 100 мл јогурта,
- 50 мл воде,
- 50 мл уља,
- 1 коцкица квасца (4ог),
- 1 кашичица шећера,
- 2 кашичице соли.
За надев :
- 3оог скуваног спанаћа,
- 2оог сира по жељи,
- 3~4 кувана јаја.
Припрема:
Јогурт и воду подмлачити на рингли. У то додати квасац и кашичицу шећера и промешати. Оставити да набубри.
Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА ПРОЛЕЋНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Искористите остатке поврћа за доручак или вечеру са укусним умаком
Брашно просејати у ванглу и додати јаја, со и уље. Затим додати квасац и умесити глатко тесто. Прекрити га крпом и оставити га да се удвостручи.
Пребацити тесто на побрашњену радну површину и оклагијом га растањити у правоугаоник дебљине око пола цм.Одсећи странице да тесто буде равно. Те остатке теста искористите за тракице које ћете ставити преко јаја.
Спанаћ очистите, скувајте, лепо оцедите и ситно исецкајте. Помешајте га са сиром и посолите по жељи. Јаја скувајте и ољуштите.
Тесто премазати са недевом од спанаћа и обе странице увити у ролат. Не стискајте пуно да надев не исцури.
На средину поређајте кувана јаја. Од оног теста које вам је остало направите тракице и прекријте јаја унакрст.Пажљиво пребаците на плех обложен пек папиром и оставите још пола сата да одстоји.
Загрејте рерну на 2оо Ц и пеците око пола сата (толико је требало мојој рерни). Пре печења можете премазати јајетом и посути сусамом.
БОНУС ВИДЕО: