Засладите се уз старински колач са џемом.
Из Бакине кухиње стиже рецепт за укусно пециво, који неодољиво личи на чувене салчиће и подједнако је доброг укуса.
Прочитајте још: ТАЈНА НАЈУКУСНИЈЕГ ПИЛАВА: Прија стомаку, а посебан састојак му даје савршен укус (РЕЦЕПТ)
Рецепт за пециво са орасима и кексом
Потребно је:
- 350 мл млека
- 15 гр квасца
- 2 јаја
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- корица лимуна
- 2 кашике уља
- 650 гр брашна
За надев:
- 100 гр мл. ораха
- 50 гр мл плазме
- 50-100 мл млека
- 100 гр сувог грожђа
- 2 кашике шећера
- џем по избору
Припрема:
У млако млеко издробити квасац, додати шећер па кад запени квасац додати јаја па мало жицом измутити, уље, корица лимуна брашно и со и замесити глатко тесто.
Поклопити да мало одмори око 20 мин. Развити у већи правоугаоник.
Орахе млевене и плазму измешати па прелити са врућим млеком у који сте ставили шећер и суво грожђе.
Све изједначити, Тесто премазати маслацом па га пар пута преклапати и премазати као за салчиће. Развити за пола цм па исећи на квадратиће.
У сваки ставити кашичицу мл ораха и преклопити, Мало оставит и за џем по жељи. Поклопити фолијом и крпом па одморити 15 мин.
Пећи на 180 степени Ц око 40 мин. да лепо порумени. Посути ванилин шећером и прах шећером. Фантастични уживајте..
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ