Заборављени рецепти из бакиних кувара увек износа очаравају својим укусом, али и јадноставним састојцима које има свака кућа.
Пројарице са сиром су супер прилог уз било које јело, а одлично су и предјело. Овај рецепт је један од оних који свима успева, а који одушевљава дегустаторе. Оне остају меке и сутрадан, што је многим домаћицама најбитније.
Веома су једноставне за припрему, а најбитнија ствар је да све неопходне састојке већ имате у кући. Од ове мере се добије тачно 12 пројица, тако да ако имате госте одмах припремите дуплу меру.
Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)
Лепо изгледају и кад их поспете наренданим сиром, који се дивно запече и постане хрскав и интензивног укуса. Добар избор је едамер или чедар. Осим тога, пројице ће бити занимљиве и ако додате суве или свеже зачине, рецимо варијанта сушеног оригана са шунком и киселим паприкама би била одлична.
Прочитајте још: Ово јело се служи у најелитнијим ресторанима, а можете га спремити за само 200 динара
Потребно:
- 2 јајета
- 8 супених кашика кукурузног брашна
- 4 супене кашике пшеничног брашна
- 50 милилитара уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 чаша киселе воде
- 150 грама ситног сира
- со
- сусам
Припрема:
Умутити јаја, додати уље и брашна помешана са пецивом.
Додати киселу воду да буде мало ређе. На крају посолити и додати сир. Сипати у подмазане калупе за мафини, па посути сусамом.
Пећи на 200 степени око 20 минута, док не порумене. Служити топло уз јогурт или кисело млеко.