Zaboravljeni recepti iz bakinih kuvara uvek iznosa očaravaju svojim ukusom, ali i jadnostavnim sastojcima koje ima svaka kuća.
Projarice sa sirom su super prilog uz bilo koje jelo, a odlično su i predjelo. Ovaj recept je jedan od onih koji svima uspeva, a koji oduševljava degustatore. One ostaju meke i sutradan, što je mnogim domaćicama najbitnije.
Veoma su jednostavne za pripremu, a najbitnija stvar je da sve neophodne sastojke već imate u kući. Od ove mere se dobije tačno 12 projica, tako da ako imate goste odmah pripremite duplu meru.
Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)
Lepo izgledaju i kad ih pospete narendanim sirom, koji se divno zapeče i postane hrskav i intenzivnog ukusa. Dobar izbor je edamer ili čedar. Osim toga, projice će biti zanimljive i ako dodate suve ili sveže začine, recimo varijanta sušenog origana sa šunkom i kiselim paprikama bi bila odlična.
Pročitajte još: Ovo jelo se služi u najelitnijim restoranima, a možete ga spremiti za samo 200 dinara
Potrebno:
- 2 jajeta
- 8 supenih kašika kukuruznog brašna
- 4 supene kašike pšeničnog brašna
- 50 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša kisele vode
- 150 grama sitnog sira
- so
- susam
Priprema:
Umutiti jaja, dodati ulje i brašna pomešana sa pecivom.
Dodati kiselu vodu da bude malo ređe. Na kraju posoliti i dodati sir. Sipati u podmazane kalupe za mafini, pa posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.