Мрвичасти колач се буквално припрема за пет минута и пече се пола сата.
Мрвичасти колач се спрема када немате времена, а једе вам се нешто слатко. Овај колач може да се спрема и са јабукама, вишњама или неким другим воћем.
Прочитајте још: ШОК на тањиру: ЦРНА ПАПРИКА пуњена ИЗНЕНАЂЕЊЕМ (ФОТО)
Састојци:
- 300 грама шљива
- кашика жутог шећера
- кашикица цимета
- 100 грама бутера
- 100 грама жутог шећера
- 100 грама интегралног брашна
- 40 грама белог брашна или овсених пахуљица
Припрема:
Прво оперите шљиве, исеците их на пола, избаците коштице, а онда их са кожицом исецкајте на комадиће. Поспите шљиве кашиком жутог шећера и кашикицом цимета, па лепо помешајте. Шљиве сипајте у мањи плех и лепо распоредите. Укључите рерну на 180 степени.
У оригиналном рецепту се користе овсене пахуљице, али многи га замене белим брашном.
Пошто сте завршили фил у дубљу посуду помешајте 100 грама бутера, 100 грама интегралног брашна и 40 грама белог брашна или овсених пахуљица. Помешајте руком и не брините што је тесто попут громуљица, јер такво треба и да буде!
Прочитајте још: Припремите НАЈЗДРАВИЈЕ поврће за ручак: БОМБА која НЕ ГОЈИ и штити од РАКА (ФОТО)
Преко шљива поспите тесто и убаците плех у захрејану рерну. Колач се пече око пола сата. Односно, чим промени боју - готов је.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ