Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАЗЛОЗИ ЗАШТО ТРЕБА ЈЕСТИ ОВСЕНЕ ПАХУЉИЦЕ: Овај здрав и укусан оброк има вишеструке користи

Истраживања откривају шта се дешава у вашем телу ако редовно конзумирате овсене пахуљице

1725697290_shutterstock_2363502669.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Овсене пахуљице већ су одавно хваљене као скоро савршен доручак – оброк који је подједнако здрав и укусан. А једна од највећих добити овсених пахуљица (укључујући добробити од целовитих зрна и дијеталних влакана која одржавају здраво срце и здрава црева) је осећај ситости између оброка,“ каже дијететичарка Силвија Мелендез-Клингер.

Она напомиње да је студија из 2015. објављена у Анналс оф Нутритион анд Метаболисм чак показала да су појединци који су јели овсене пахуљице за доручак унели мање калорија за ручак. Међутим, то није једина корист коју ћете добити од додавања ове намирнице у своју исхрану.

Овсене пахуљице могу побољшати ваше спортске перформансе

„Овас убрзава ваш метаболизам и може да појача ваше спортске резултате ако је поједете један сат након вежбања“, каже регистровани нутрициониста Џеј Ковин, директор формулација у АСYСТЕМ-у.

Овсене пахуљице могу да побољшају здравље вашег срца

"Овсене пахуљице су богате топивим бета-глуканом", објашњава клинички дијететичар и едукатор о дијабетесу Тејал Патхак. "Бројне студије повезују влакна и њихову могућу улогу у кардиоваскуларном здрављу побољшањем нивоа липида у крви и постпрандијалним ефектима на шећер у крви.“

Овсене пахуљице могу да побољшају вашу пробаву

Здравље ваших црева може утицати на добробит скоро сваког другог дела вашег тела. „Садржај влакана у овсеним пахуљицама побољшава здравље црева и одржава вас ситима“, објашњава нутрициониста Лиса Ричардс, ауторка књиге „Тхе Цандида Диет“.

Заправо, преглед истраживања из 2014. објављен у Бритисх Јоурнал оф Нутритион открива да су две особе с улцерозним колитисом приметиле да се њихово стање побољшало након додавања овсених пахуљица у исхрану, сугеришући да би „дуготрајни прехрамбени унос овса или овсених пахуљица могла да доведе до смањења ризика од упалних процеса у цревима.“

Овсене пахуљице могу да побољшају ваш имунолошки систем

Желите ли једним потезом да побољшате здравље црева и имунолошко здравље? „Садржај влакана у овсеним пахуљицама побољшава здравље црева служећи као пребиотичка храна за храњење здравих цревних бактерија. Сама ова чињеница ће побољшати имунолошко здравље, смањити ризик од хроничних болести и смањити упале у телу“, објашњава регистрована дијететичарка Триста Бест.

Стилл 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas