Mrvičasti kolač se bukvalno priprema za pet minuta i peče se pola sata.
Mrvičasti kolač se sprema kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko. Ovaj kolač može da se sprema i sa jabukama, višnjama ili nekim drugim voćem.
Pročitajte još: ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)
Sastojci:
- 300 grama šljiva
- kašika žutog šećera
- kašikica cimeta
- 100 grama butera
- 100 grama žutog šećera
- 100 grama integralnog brašna
- 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica
Priprema:
Prvo operite šljive, isecite ih na pola, izbacite koštice, a onda ih sa kožicom iseckajte na komadiće. Pospite šljive kašikom žutog šećera i kašikicom cimeta, pa lepo pomešajte. Šljive sipajte u manji pleh i lepo rasporedite. Uključite rernu na 180 stepeni.
U originalnom receptu se koriste ovsene pahuljice, ali mnogi ga zamene belim brašnom.
Pošto ste završili fil u dublju posudu pomešajte 100 grama butera, 100 grama integralnog brašna i 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica. Pomešajte rukom i ne brinite što je testo poput gromuljica, jer takvo treba i da bude!
Pročitajte još: Pripremite NAJZDRAVIJE povrće za ručak: BOMBA koja NE GOJI i štiti od RAKA (FOTO)
Preko šljiva pospite testo i ubacite pleh u zahrejanu rernu. Kolač se peče oko pola sata. Odnosno, čim promeni boju - gotov je.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU