Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Угљени хидрати које можете да уносите и не бринете о килограмима: Вредан су додатак исхрани

Угљени хидрати често имају лошу репутацију, али заправо играју важну улогу у уравнотеженој исхрани, посебно када је у питању успешно мршављење.

1724415751_shutterstock_2200855267.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како се јесен приближава, укључивање здравих угљених хидрата у ваше оброке може подржати ваше циљеве губитка тежине.

Различити угљени хидрати обезбеђују есенцијалне хранљиве материје и влакна која помажу у регулисању апетита и стабилизацији нивоа шећера у крви. Поред тога, конзумирање ових угљених хидрата ће вам омогућити да се дуже осећате сито, смањити жудњу за храном и повећати ниво енергије, омогућавајући вам да истрајете у потрази за скидањем нежељених килограма.

Тим стручњака Схе Финдс одабрао је неке од најбољих и најздравијих опција које можете укључити у своју исхрану.

Леблебија

Ова разноврсна махунарка је богата протеинима, влакнима и минералима, што је чини вредним додатком свакој исхрани. Висок садржај протеина у леблебији може помоћи у промовисању осећаја ситости, потенцијално смањујући укупни унос калорија и помажу у контроли тежине.

Доктор Адриенне Иоудим објашњава да "леблебија не само да обезбеђује добар, стабилан пораст шећера у крви, што је кључно за одржавање енергије током целог дана. Такође је препуна протеина, скоро 20 грама по порцији, који су кључни за одржавање мишића".

Овсене пахуљице

Исецкана, минимално обрађена овсена каша од целог зрна позната је по својим здравственим предностима и потенцијалу за убрзавање метаболизма. За разлику од инстант зоби, ове сецкане пахуљице се добијају сецкањем целе овсене крупице на мање комаде, чиме се чува њихова нутритивна вредност и садржај влакана. Богате су растворљивим влакнима која могу помоћи у регулисању нивоа шећера у крви и побољшању осетљивости на инсулин.

Мат Шалмерс, аутор и здравствени стручњак, објаснио је за Схе Финдс да "ово споро сагоревање, које можете користити да одржите висок ниво енергије и да се крећете брже, омогућава вам да сагорите више калорија током дана и да имате енергије за бољи учинак."

Слатки кромпир

Слатки кромпир није само укусан, већ нуди и значајне предности за метаболизам и опште здравље. Ово коренасто поврће је богато влакнима, витаминима, минералима и антиоксидансима, што га чини избором богатим хранљивим материјама. Висок садржај влакана у слатком кромпиру чини да се осећате ситима, што може помоћи у контроли тежине и подржати бржи метаболизам.

Нутрициониста Лиза Ричардс истиче да је слатки кромпир "хранљиво коренасто поврће, богато витамином А, влакнима и другим корисним витаминима и минералима. Ови хранљиви састојци чине слатки кромпир одличним извором хране за здравље и функцију имуног система."

(Б92.нет/ Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas