Ко каже да торта мора бити само слатка? Слане су још занимљивије, а ево рецепта за једну од њих.
Потребно је:
- 1 конзерва туњевине (180 гр)
- 150 - 200 гр маргарина
- 200 гр посног мајонеза
- 1 кашика сенфа
- 300 гр посних крекера
- препеченог сусама 50 гр
- 2 кисела краставца
- 2 шаргарепе куване
- 2 кромпира кувана
- 1 кисела паприка
- 50 гр печеног кикирикија
- 200 мл пресола из краставаца
Прочитајте још: ФАНТАСТИЧАН ПИЛАВ са сувим ребрима, интегралним пиринчем и младим луком (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Умутити 150 гр маргарина пенасто, па додати мајонез, а онда и њега сјединити и умутити са маргарином. Краставчиће кромпир, шаргарепу и паприку исецкати на ситне коцкице, па у то додати умућен маргарин са мајонезом.
Фото: Приватна архива
Додати кашику сенфа и све добро измешати. Оставити за 2 кашике мајонеза умућеног да се могу премазати странице торте и мало одозго.
Прочитајте још: За данашњи посни ручак: Пасуљ са пинџуром (ФОТО/ВИДЕО)
У послужавник ређати слане крекере, али их претходно умочити у кисели пресол из краставчића. На поређане крекере намазати фил, лепо распоредити и онда следећи ред крекера, па поново фил и тако док се све не утроши.
Фото: Приватна архива
Одозго премазати чистим умућеним мајонезом са маргарином као и са стране. Посути препеченим сусамом и крупно сецканим кикирикијем.
Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)
Фото: Приватна архива
Торту можете украсити као што је у видеу приказано...Торту направити 1-2 дана раније да крекери упију и да се торта стегне. Сећи на коцке, а ово брза и једноставна торта може послужити као пређело за посне славе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ