Испробајте рецепт за преукусну чорбу
Чорба која је идеална за посне трпезе и почетнике у кухињи. Брза припрема и јефтини састојци, а обилује витаминима
Састојци:
1 главица црног лука
100 мл уља (ако правите на води, изузмите)
1 кашика сувог зачина, со и бибер
1 кг мешаног поврћа, може за руску салату (поврће може бити и свеже, али када се нема пуно времена или поврћа најлакше је искористити већ поменуту мешавину)
1 кашика брашна
Прочитајте још: Тестенина за почетнике: Посни сос у коме ћете уживати (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Исецкати главицу црног лука, додати со и уље, па на средњој ватри мало продинстати, да застакли, а онда налити чашу воде и оставити да се још додатно продинста и омекани.
На лук додати мешавину поврћа, налити воде да прелије поврће и кувати око 30 минута уз проверавање количине воде. Додавати уколико је потребно врелу воду, да се процес кувања не прекида.
Када је поврће скувано сами регулишете количину воде, зависно да ли волите гушће или ређе. На почеку је најбоље да имате мање воде, да вам се не деси да желите мање чорбе а имате превише и онда морате да одливате или кувате док не испари па тако раскувате поврће.
После регулисања количине воде у једној малој посуди умутите брашно са 100 мл воде, да нема грудвица, склоните са ватре лонац са чорбом, истресите брашно и брзо мешајте.
Вратите на ватру да се кува још 5 минута, како би се брашно укувало.
На крају можете да досолите, додате бибера или зачина по укусу, першуна или мирођије.
Пријатно, уживајте!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ