Укусна чорба коју не морате само јести када је пост
![1660894769_corba.jpg](/cache/images/b/3/2/9/8/b3298a9fdc8e6ecfbc7bcfd0e1a49da2d3f9b0e6.jpg)
У току је Госпојински пост, али и велики празник Преображење, када би сваки православни верник требало да пости.
Прочитајте још: Идеја за ручак: Направите ПОСНУ ПУЊЕНУ ПАПРИКУ по рецепту из бакине кухиње (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Уколико немате идеју шта да спремите за ручак, ова Хиландарска чорба идеално је решење за вас.
Потребно је:
1 кг кромпира
500 г шаргарепе
2-3 главице црног лука
Со
мало уља
Оригано
першун
Припрема:
Кромпире и шаргарепу ољуштити, исецкати на коцкице (шаргарепу на колутиће). Пропржити лук на уљу (ако постите на води, само га омекшајте топлом водом). У тигањ додајте кромпир и шаргарепу, посолите, поклопите и оставите да се крчка на тихој ватри. Чорба је готова кад се поврће омекша, а смеса згусне. По жељи, на крају додајте и исецкан першун и мало оригана, пише Стил Курир.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ