Пилав је здравија врста оброка који морате да спремите барем једном недељно
Пилав је здрав оброк који може да се прави и у сланој и у слаткој верзији. Много је здравији у сланој верзији и има знатно мање калорија од хлеба или неког лиснатог теста а заситиће вас подједнако. Данас вам доносимо рецепт за пилав са пилетином који ће вам се сигурно свидети.
Састојци
2 батка
2 карабатка
4 велике шаргарепе
1 мања главица лука
лист лорбера
250 г пиринча
со, бибер, суви зачин
уље
Припрема
Скувајте супу од пилећег меса и шаргарепе са запеченом главицом лука и листом лорбера. Док се кува, ставите и мало бибера у зрну. На уљу кратко пропржите пиринач па полако наливајте водом из супе и мешајте повремено.
Кад пиринач омекша, а супа већ буде при крају, очистите месо од кожице и костију, а шаргарепу исеците на дуже комаде. Додајте пилетину и шаргарепу у пиринач, зачините по укусу.
Подмажите богато плех или тепсију уљем, сипајте пиринач са месом и шаргарепом. Поравнајте смесу и запеците у врућој рерни петнаестак минута.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ