Када се заситите суве хране, рецепт за домаћи пилав ће добро доћи.
Јело које познају све културе на свету, не без разлога. Укусан и здрав, пријаће стомаку у хладним данима који долазе.
Прочитајте још: КРАЉЕВСКА ПЉЕСКАВИЦА: Прави се од ДВА састојка која сви воле! (РЕЦЕПТ)
Рецепт за пилав
Састојци:
- 1/2 комада пилета
- 250 г пиринча
- 1 главица црног лука
- 60 г маслаца
- 400 мл пилећег бујона
- 2 комада парадајза
- 1 комад шаргарепе
- 60 г, истуцаних ораха
- 1 кашичица мајчине душице
- бибер - по укусу
- со - по укусу
Поступак:
Скувамо пиле у око 600 мл воде. Извадимо, одвојимо од костију и исечемо на танке ивице.
Скувамо опран пиринач у шерпи са водом у односу једна према два и по. Оцедимо.
Пржимо док не постане прозрачан лук и шаргарепу исечену на средње коцке у тигању са маслацем.
Додајемо со, бибер, мајчину душицу и пилетину и пржимо пет минута. Преливамо топлим бујоном и попареним, ољуштеним и на коцке исеченим парадајзом и орасима и кувамо док вода од парадајза не испари.
Додајемо скувани пиринач, промешамо и склањамо са рингле.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ