Пилав је једноставно гело које има свега неколико састојака, а одличног је укуса
Пилав је јело које можете наћи у многим кухињама, а основни састојак је пиринач, а поред њега ту су и месо, поврће или риба... све зависи од земље у којој га једете. Код нас се традиционално пилав спрема са пилетином, а ако желите да буде савршено укусан најбоље је да га направите са целим пилетом.
Састојци:
- 1 пиле
- 350 г пиринча
- 1 црни лук
- суви зачин, слатка црвена паприка, куркума
Припрема:
Пиле очистите и исеците, па ставите у шерпу и прелијте водом. Поспите сувим зачином и бибером, па кувајте док месо не омекша. Затим из шерпе извадите месо, па процедите супу. По дну велике ватросталне посуде поспите сецкани црни лук који сте претходно испржили, па ставите пиринач, посолите, побиберите и поспите куркумом и црвеном паприком. Промешајте и поређајте месо преко пиринча. Сипајте 2-3 кутлаче супе да се пиринач лепо натопи, а онда ставите у рерну и пеците на 200°Ц око 30-45 минута. Повремено доливајте супу, а месо на пола печења окрените да добије боју са обе стране.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ