Овај рецепт за домаћу салсу као из ресторану је једноставан, брз и укусан!
Састојци: 2 парадајза, першун, 1 чен белог лука (ко воли, може да стави и више), 1 халапењо папричица, једна конзерва сецканог парадајза са зеленом паприком (или сличан производ), 1 црни лук, сок од 1 лимете, со, шећер и кумин.
Прочитајте још: Да ли сте пробали АФРИЧКУ храну? Дајемо вам рецепт за укусно јело од СПАНАЋА и БАНАНЕ (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема: Ставите у блендер парадајз, конзерву парадајза и паприке, црни и бели лук, халапењо, першун, сок од лимете, кумин, со и шећер. Добро га изблендирајте.
Салса сос је најбољи кад одстоји. Тада се сви састојци сједињују и развијају.
Проверите да ли је довољно зачињено помоћу тортиља чипа, додајте преостали сок од лимете ако је потребно или још соли или шећера како бисте уравнотежили укус.
Прочитајте још: ЗДРАВА ПИЦА као савршена вечера за сваку прилику! (РЕЦЕПТ)
Салсу пребаците у посуду, покријте и ставите у фрижидер најмање 1 сат пре служења, тако да се укуси могу стопити и развити. Салса има бољи укус ако одстоји и још је боља другог дана.
Служите уз тортиља чипс.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ