Рецепт који ћете обожавати
Из Бакине кухиње овога јутра нам стиже рецепт за празно пециво, које можете напунити по жељи. Да ли волите слано или слатко, избор је на вама.
Прочитајте још: Рецепт за једноставан, а фанстастичан ручак за МАЛЕ ПАРЕ (ВИДЕО)
Потребно је:
250 мл млаког млека
20 гр квасца свежег
50 мл мл. воде
50 мл. маслиновог уља
1 кашичица шећера
мало соли
50 гр маслаца за премазивање
500- 550 гр брашна
мало мака или црног сусама
Припрема:
У млакој води измрвити квасац и додати кашичицу шећера.. Млеко смлачити додати проврели квасац, додати уље брашно и замесити мекше тесто и оставити да одмара 30 мин. Пециво за Развити на сто премесити, па поделити на 5-6 лоптица обрадити рукама и покрити на 10 мин. Сваку лоптицу развити као већи тањир преемазати маслацом растопљеним и посути мало маком. Развити другу...трећу ... и стављати једну преко друге.
Прочитајте још: Тарт од боровница који оставља госте без речи! (РЕЦЕПТ)
Рукама развити тесто на 1,5 цм дебљине и поделити на 8 троуглова. На ширем делу просећи па провући врх, окренути па увити у кифлицу од ширег ка врху. Ређати у плех. Покрити Премазати жуманцетом. Рерну укључити на 220 степени Ц па смањити на 200 пећи на 35- 40 мин. Покрити да одмори. Можете их пунити по жељи. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ