Recept koji ćete obožavati
Iz Bakine kuhinje ovoga jutra nam stiže recept za prazno pecivo, koje možete napuniti po želji. Da li volite slano ili slatko, izbor je na vama.
Pročitajte još: Recept za jednostavan, a fanstastičan ručak za MALE PARE (VIDEO)
Potrebno je:
250 ml mlakog mleka
20 gr kvasca svežeg
50 ml ml. vode
50 ml. maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr maslaca za premazivanje
500- 550 gr brašna
malo maka ili crnog susama
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.. Mleko smlačiti dodati provreli kvasac, dodati ulje brašno i zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 min. Pecivo za Razviti na sto premesiti, pa podeliti na 5-6 loptica obraditi rukama i pokriti na 10 min. Svaku lopticu razviti kao veći tanjir preemazati maslacom rastopljenim i posuti malo makom. Razviti drugu...treću ... i stavljati jednu preko druge.
Pročitajte još: Tart od borovnica koji ostavlja goste bez reči! (RECEPT)
Rukama razviti testo na 1,5 cm debljine i podeliti na 8 trouglova. Na širem delu proseći pa provući vrh, okrenuti pa uviti u kiflicu od šireg ka vrhu. Redjati u pleh. Pokriti Premazati žumancetom. Rernu uključiti na 220 stepeni C pa smanjiti na 200 peći na 35- 40 min. Pokriti da odmori. Možete ih puniti po želji. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU