Уколико већ имате њоке - користите њих за рецепт.
Сви воле италијанска јела, а сви заборављају да укусно тесто има и наша, средњеевропска кухиња.
Прочитајте још: Најлакши викенд-слаткиш: Пупољци РУЖИЦА од лиснатог теста за 100 динара (ФОТО)
Шуфнудле су попут дугуљастих кнедлица. Праве се исто као њоке - од брашна, кромпира и јајета, али мало тврђе. У Банату их зову "чикови" и једу их кад не знају шта би могли за вечеру.
Састојци:
- 1 јаје
- 1 кромпир
- 100 грама брашна
- шака свеже жалфије
- коцка бутера
Припрема:
Шуфнудле сада могу да се купе у супермаркетима, али ако не можете да их нађете умесите их од брашна, испасираног куваног кромпира и јајета. Шуфнудле треба да буду тврђе од њока, па додајте брашно док то не постигнете. Обликујте их као њоке, али нека буду шпицасте на крајевима.
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
У тигањ загрејте бутер и убаците шаку свеже жачфије, а ако су листови велики поцепајте их на пола. Додајте шуфнудле и пржите их на бутеру док не промене боју. Мешајте док се прже да би добије боју са сваке стране.
Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)
Шуфнудле, на крају, поспите наренданим сиром или млевеним орасима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ